Drie uit drie voor Evert Hoolwerf in meerdaagse 

Marathonschaatsen Redactie

Er staat geen maat op Evert Hoolwerf in de Trachitol Trophy. De schaatser uit Eemdijk won ook de derde etappe en zit in een zetel met het oog op de eindzege. Zijn ploeg Hoolwerf Heiwerken / AB Vakwerk controleerde de wedstrijd en loodste hun klassementsleider in een comfortabele positie richting de finish. Hoolwerf kwam als eerste uit de laatste bocht en triomfeerde onbedreigd op het zware ijs van de Jaap Eden-baan in Amsterdam.

Concurrerende ploegen als Jumbo-Visma en Royal Aware / ZiuZ hadden aangekondigd het na twee nederlagen anders te willen aanpakken, maar daar kwam weinig van terecht. De wedstrijd zat vanaf het begin op slot. Af en toe zakte het tempo behoorlijk. Het peloton waaierde breed uit over de baan, waardoor sommigen meenden een kans te hebben om weg te geraken. Maar een serieuze aanval bleef uit. Vluchters werden steeds weer in de kraag gegrepen zodat het peloton zich opmaakte voor opnieuw een massasprint. Hoolwerf liet er geen twijfel over bestaan wie de snelste is. Op het podium stonden dezelfde rijders als de vorige dagen, zij het dat Harm Visser nu tweede werd en Sjoerd den Hertog derde.

Bij de vrouwen belandde Elisa Dul na twee overwinningen naast het podium. Aggie Walsma was de snelste van een kopgroep. Dul behoudt wel de leiding in het algemeen klassement.

Zondag wordt de Trachitol Trophy afgesloten op de Meent, de ijsbaan in Alkmaar.