Dubbele triomf De Volharding op Nederlands clubkampioenschap

Kort nieuws Wielrennen Redactie Utrechtse Sportkrant

De Volharding was in Dronten de grote winnaar tijdens het Nederlands clubkampioenschap. Op de ploegentijdrit zegevierde de Utrechtse vereniging bij zowel de senioren als de junioren. Dat laatste was al wel eens eerder gebeurd, de titel bij de senioren was een grote verrassing. Het zesmans team raffelde de 52 kilometer af binnen het uur (59,45 minuten).

De Volharding met links teammanager Wim Sluis tijdens huldiging NCK Dronten.. Foto Facebook

De kleuren van De Volharding werden verdedigd door twee specialisten bij de profs die ondanks het lange seizoen nog gretig waren. Wilco Kelderman, met Team Sunweb twee weken geleden wereldkampioen ploegentijdrit, en Jos van Emden, winnaar van de afsluitende tijdrit in de Giro d’Italia, namen het voortouw in de Utrechtse brigade. Ze werden bijgestaan door Luuc Bugter, Jarno Gmelich Meijling, Marten Kooistra en Mitchell Mulhern. Op de tweede plaats eindigde de ploeg van De Jonge Renner uit Oosterhout en derde Westland Wil Vooruit uit Honselersdijk.

De Volharding werd eveneens winnaar bij de junioren met Minne Verboom, actief op het onlangs gehouden WK in Noorwegen, Jeroen van Krimpen, Alex Molenaar en Matthijs de Leng. In alle categorieën samen reden meer dan 200 ploegen op het NCK-parkoers door de polder.