Duel IJCU Dragons zaterdagavond uur vervroegd

IJshockey Robert Jan van der Horst

De aanvangstijd van IJCU Dragons – Nijmegen (zaterdagavond 12 februari in de hal van De Vechtsebanen) is met een uur vervroegd. Het ijshockeyduel om de koppositie van de eerste divisie begint nu om 19.30 uur in de Utrechtse wijk Overvecht-Noord.

Coach Stefan Collard heeft wederom een aantal afwezigen in selectie. Miste hij in de met 6-3 gewonnen wedstrijd bij Zoetermeer, vorige week vrijdag, zeven spelers. Tegen Nijmegen zullen dat er waarschijnlijk meer zijn. Naast Alexei Hamming, Danny Gelder, Matej Kangyar en Andrew Trapman, zal Collard geen beroep kunnen doen op zijn nicht Nicky Collard en doelvrouwe Elaine Wilkes; beide speelsters hebben verplichtingen bij de nationale vrouwenselectie die zich voorbereid op het WK. Stein Martens en Hayley Jong completeren het octet afwezigen.

Voor wie zaterdagavond naar IJCU Dragons – Nijmegen gaat: de seizoenkaarten van vorig seizoen zijn ook in deze ijshockeyjaargang geldig, evenals het al gekochte ticket voor IJCU – Groningen. Deze wedstrijd werd op het laatste moment van de kalender gehaald omdat De Vechtsebanen weigerde mee te werken aan de controle van de QR-code en de ijsbaan op slot deed. Het leverde IJCU Dragons een reglementaire 5-0 nederlaag op. Kaarten voor de wedstrijd tegen Nijmegen zijn in de voorverkoop te bestellen via Ticketpoint, maar voor een euro duurder kunt u ook bij de kassa aan De Vechtsebanen terecht.

De coronamaatregelen zijn: testen op QR-code voor 18+ verplicht, evenals het dragen van een mondkapje als u in beweging bent. Eenmaal op uw plaats mag het mondkapje af. Verder worden toeschouwers geacht anderhalve meter afstand te houden.