Dutch Open 2020 toch afgelast

Badminton Redactie

Ondanks de recente versoepelingen in de sportwereld, heeft Badminton Nederland besloten om de 72ste editie van de Dutch Open af te gelasten. Het grootste internationale badmintonevenement in Nederland zou plaatsvinden van 6 t/m 11 oktober 2020 in Topsportcentrum Almere. De organisatie denkt niet het toernooi neer te kunnen zetten dat ze voor ogen hebben vanwege de organisatorische en financiële onzekerheden die er op dit moment nog steeds zijn.

Ook is het nu nog onduidelijk of spelers uit het buitenland naar Nederland kunnen komen en in welke beperkte mate publiek aanwezig kan zijn. Hierbij speelt ook nog dat in verband met de vlucht van de shuttle er slechts beperkt geventileerd wordt in de hal.

Met de huidige maatregelen blijft de algehele organisatie, maar bijvoorbeeld ook het vervoer van internationale personen, een extra risico en belasting voor de chauffeurs, overige vrijwilligers en medewerkers. Een belangrijk facet bij de Yonex Dutch Open zijn de vele side events die georganiseerd worden, maar met de 1,5 metermaatregel is de voorbereiding en uitvoering hiervan lastig. Zowel financieel als organisatorisch zijn er op dit moment vanwege de corona-pandemie dan ook te veel onzekerheden om dit evenement op een verantwoorde wijze voor te bereiden en te organiseren.

‘Het is uiteraard erg jammer dat de Yonex Dutch Open dit jaar niet doorgaat en de Nederlandse topbadmintonners hun thuistoernooi moeten missen. We hebben veel zaken afgewogen en afgestemd met diverse partijen. We zijn tot de conclusie gekomen dat het beter en verstandiger is om de komende editie te cancelen. Ook willen we al onze partners bedanken voor de coöperatieve houding ten aanzien van het genomen besluit. Wij gaan er volgend jaar een extra groot feest van maken,’ aldus Hendrik Boosman, toernooidirecteur Yonex Dutch Open.