Dylan van Baarle finisht als beste Nederlander in BinckBank Tour

Wielrennen Redactie

Een jonge Sloveen werd op de slotdag van de BinckBank Tour van alle kanten aangevallen, maar hij behield de leiderstrui. Dylan van Baarle, vooral zaterdag actief, werd uiteindelijk de beste Nederlander in de Nederlands-Belgische etappekoers. De Veenendaler eindigde als vijfde op 34 seconden achterstand van winnaar Matej Mohoric.

Michael Matthews van Sunweb won de laatste rit, die eindigde op de beruchte muur van Geraardsbergen. Daarmee kwam er een einde aan een spectaculair weekend. Zaterdag verraste Gregor Mühlberger zijn drie medevluchters, onder wie Van Baarle, in de finale op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. Niemand wilde het gaatje dicht rijden en de onbekende Zwitser profiteerde dankbaar. Van Baarle bleef ook zondag op de Belgische kasseienhellingen alert, maar de renner van Sky kreeg nooit de eindzege in het vizier. Na een vierde plaats zaterdag werd hij zondag negende.

Dylan van Baarle, voor aan, in de warming-up van dag 2 BinckBank Tour 2018. Foto: Team Sky

Zijn vriendin Floortje Mackaij zal vol bewondering hebben gekeken naar Marianne Vos in de Ronde van Noorwegen. Vos won alle drie de etappes en werd uiteraard ook winnaar van het eindklassement. Ze lijkt langzamerhand haar oude vorm van weleer weer te benaderen en dat belooft wat voor het WK eind september, waar Nederland heel veel ijzers in het vuur heeft. Mackaij hield zich ook staande in de driedaagse etappekoers en werd achtste in het eindklassement. Annemiek van Vleuten werd negentiende.