Dylan van Baarle rijdt goede Tour ondanks wegvallen kopman

Wielrennen Redactie

Hoewel zijn kopman Egan Bernal voortijdig de Tour de France verliet kan Dylan van Baarle terugzien op drie sterk gereden weken. De Veenendaler reed de Tour uit en ontpopte zich verschillende keren als meesterknecht in de bergen. Toch werd het voor zijn ploeg een teleurstellende Grande Boucle. Team Ineos dolf het onderspit in de met veel tamtam omgeven tweestrijd met Jumbo-Visma, dat op zijn beurt een kater van jewelste te verwerken kreeg.

Na het uitvallen van Bernal leek de weg vrij voor Primoz Roglic om zijn eerste Tour te winnen, ware het niet dat hij zaterdag in de voorlaatste etappe werd afgetroefd door zijn jongere landgenoot Tadej Pogacar. Die werd de verrassende winnaar van de door de coronamaatregelen bijzondere Tour de France van 2020. Hoewel voor Dylan van Baarle het klassement slechts bijzaak was, toch een paar cijfers. Hij werd in het eindklassement 59ste op 3.07.42 uur van de winnaar.

De 28-jarige Veenendaler kan zich nu gaan opmaken voor het WK op de weg op zondag 27 september in het Italiaanse Imola. In de grote klassiekers kan hij in oktober voor eigen succes gaan.