Dylan van Baarle winnaar etappekoers in Australië

Wielrennen Redactie

Dylan van Baarle verkeert al heel vroeg in het seizoen in goede vorm. De 26-jarige Veenendaler werd zondagochtend winnaar van de Herald Sun Tour, een vijfdaagse etappekoers in Australië. Van Baarle rekende af met erkende ronderijders als Richie Porte en Michael Woods. Hij had in het algemeen klassement een voorsprong van 24 seconden op ‘local hero’ Nick Schulz. Van Baarle sloeg toe in de voorlaatste etappe. Hij werd daarin tweede en nam de leiderstrui over van Woods.

De laatste rit in Melbourne was vlak. De renners kregen een korte omloop voorgeschoteld die dwars door de botanische tuinen van de metropool ging en die ze verschillende keren moesten rijden. Het kostte Van Baarle geen moeite om zijn leidende positie te verdedigen.

Eerder al dit jaar, in de Tour Down Under, had de renner van Sky er blijk van gegeven uitstekend gerevalideerd te hebben na zijn onfortuinlijke val in de Ronde van Spanje, waarbij hij een gebroken bekken opliep. Over een maand moet hij in topvorm zijn. Dan beginnen de Europese voorjaarsklassiekers met als klapstuk de Ronde van Vlaanderen waarin de sterke Veenendaler al een aardige erelijst heeft opgebouwd.