Dynamico speler Van Berlo kiest voor Houten

Handbal Redactie

De zeventienjarige Kyan van Berlo maakt komend seizoen de overstap van Dynamico naar The Dome/Handbal Houten. Bij de fusieclub uit Oss/Heesch proefde hij al kort aan het eredivisieniveau en dat smaakt naar meer. De linkspoot uit Gemert licht zijn overstap toe: 'Ik kon kiezen uit meerdere clubs. Bij Houten heb ik een aantal keer meegetraind en werd ik al gelijk leuk ontvangen door de groep wat erg prettig is. Verder was ik onder de indruk van het niveau van de andere spelers. Ik verwacht dat ik hier uitgedaagd kan worden, me aan de rest kan optrekken.'

Hij vervolgt: ‘Het wordt sowieso een jaar vol veranderingen voor me: ik ga ook starten bij de HandbalAcademie en begin met de opleiding Sport & Bewegen bij het CIOS in Arnhem’.

Trainer/coach Freek Gielen is blij dat Van Berlo voor het programma van Houten in combinatie met de HandbalAcademie gekozen heeft: ‘Kyan is een talentvolle speler met de drive en de ambitie om ver te komen. Ik vind het prachtig om met dit soort spelers te werken en te helpen hun potentie verder te ontwikkelen.’ Van Berlo vult hem aan: ‘Dat is inderdaad wat ik wil: beter worden en met Houten voor de prijzen strijden. Uiteindelijk wil ik naar een zo hoog mogelijk niveau doorgroeien: BeNeLeague en wie weet naar een mooie club in het buitenland. Ik heb in ieder geval heel veel zin in het nieuwe seizoen en al die nieuwe uitdagingen.’