Eemdijk levert districtskampioenen

Wielrennen Redactie

Het kleine dorp Eemdijk was pinkstermaandag de grote winnaar tijdens de wielerkampioenschappen van district Midden. Zowel bij de eliterenners (Willem Hoolwerf) als bij de beloften (Gerco Pastoor) bereikte een renner uit Eemdijk de hoogste trede van het podium. De districtskampioenschappen werden gehouden op het parcours van de Nedereindseberg.

De 24-jarige Hoolwerf is eigenlijk een langebaanschaatser. Maar fietsen kan hij ook, zo ondervonden Roderik Egberink (Hilversum) en Maarten Vierhout (Nunspeet) die respectievelijk als tweede en derde finishten. Bij de beloften eindigde Bastiaan Blom (Zeewolde) als tweede en Wim Wittenberg (Herveld) als derde.

Utrechter Allard Epping voegde een nieuwe titel toe aan zijn toch al fraaie palmares. Nu werd hij districtskampioen in de sportklasse. Het zilver was voor Jeroen Nieuwenhuyze uit Utrecht en het brons voor Rudolf Amersfoort. Bij de amateurs greep Han van de Poppe de titel, nummer twee werd Michel Reinhard (IJsselstein) en Roel de Vries kwam als derde op het podium. Joeri de Coo werd kampioen bij de nieuwelingen. Als tweede passeerde Spiek Oord de finish en Noah van Putten werd derde. De snelste junior van district Midden was Joppe de Heij. Rowan Wijfje werd tweede en Joris Kroon derde.

Bij de masters 40plus greep Edwin de Graaff uit Woerden de titel, voor Arnoud Witsenburg (Driebergen) en Marc Borst (Utrecht). In de leeftijdscategorie masters 50plus werd Tielenaar Harold van Rooyen districtskampioen. Adrie Frijters uit Wageningen werd tweede en Ad Guldemeester derde.

De vrouwen reden een gecombineerd regiokampioenschap in Hardinxveld-Giessendam. Melissa van der Peet werd kampioen bij de vrouwen, Leonie Bos pakte de titel bij de junior-vrouwen en  Nienke Veenhoven bij de nieuweling-meisjes.