Eemdijker Bart Hoolwerf zilver op NK Inlineskaten

Skating en rolschaatsen Redactie

Nadat het nationaal kampioenschap in Rotterdam recentelijk in het water was gevallen, greep een klein groep inlineskaters dit weekend een herkansing op de Nedereindse Berg. Marthijn Mulder sprintte aan het eind van de race weg, terwijl titelhouder Gary Hekman en Bart Hoolwerf uit Eemdijk hem probeerden te passeren. Hoolwerf drong aan, maar Hekman was de kopgroep te snel af. Hoolwerf kwam als tweede over de meet.

Na het passeren van de eindstreep liet Hoolwerf via de schaatsbond weten dat hij nogal gefrustreerd was. ‘Gary is geen pannenkoek en ik weet wat hij kan. De sprint die ik voor ogen had, heb ik gereden. Hij timede het misschien net iets beter. Achteraf is het makkelijk praten, maar misschien had ik nog meer energie moeten leggen op het klimmetje om de rest wat vermoeider te maken. Aan de andere kant raak ik dan zelf ook meer energie kwijt die ik niet in de sprint kan stoppen.’

Hekman wist in Utrecht zijn zesde Nederlandse marathontitel binnen te slepen.