Eerste goud Utrechtse sprintster N’ketia Seedo bij de senioren

Atletiek Redactie

Het gaat razendsnel met N’ketia Seedo. Het 16-jarige atletiektalent uit Utrecht veroverde zaterdag haar eerste nationale titel bij de senioren. Ze snelde naar het goud op de 60 meter indoor in een nieuw persoonlijk record van 7,24 seconden. De kampioene van vorig jaar Dafne Schippers ontbrak in Apeldoorn. Zij heeft besloten dit jaar geen indoorwedstrijden te lopen.

Overigens zijn indoorwedstrijden schaars nu de WK die in China gehouden zouden worden in verband met het coronavirus zijn gecanceld. Voor Seedo breekt een belangrijke periode aan. De Utrechtse gaat in april voor een trainingsstage naar Florida. Ze wil in het spoor van haar beroemde stadgenote dolgraag naar de Olympische Spelen in Tokio als lid van het estafetteteam van de 4x100meter. ‘Ik wil heel graag daar zijn en die ervaring alvast hebben.’

Haar tijd van 7.24 op de 60 meter betekent behalve een nieuw Nederlands juniorenrecord tevens een evenaring van de toptijd van de Amerikaanse Victoria Jordan uit 2007, die tot voor kort als wereldrecord gold bij de meisjes U18. Haar landgenote Tamara Davis dook daar een maand geleden onder met 7.19. Davis is net als Seedo geboren in 2003.