Eerste internationale succes Turn4U

Turnen Ted Vermeulen

Turn4u is dé overkoepelende vereniging voor Utrechtse turnverenigingen en heeft een duidelijke missie: de turnsport in Utrecht naar een hoger plan tillen. Met succes, zo blijkt. Zeker gezien de afgelopen vijf jaar.

Zowel bij de vrouwen als mannen zijn er al talenten die bij Jong Oranje trainen. Eén van deze talenten is Pleun Reinders, die vorige week donderdag bij IAG (International Ascension Gymnastics)-wedstrijden in De Maaspoort (Den Bosch) tweede werd en zich daardoor in het team van Jong Oranje turnde. Door deze prestatie mag Reinders ( 11) , het paradepaardje van de topsportvereniging, daardoor op zondag 11 juni een internationale wedstrijd turnen in Gent (België).

Een enorme boost voor Turn4U en een geweldige prestatie van Reinders, die in leeftijd zelfs nog een jaar achter loopt bij haar teamgenoten ( 12-13 jaar). Reinders turnt tijdens deze Flanders International Team Challenge haar oefeningen volgens de eisen van de FIG, de Internationale Turnfederatie, ofwel de Fédération Internationale de Gymnastique. Op 17 juni turnt de Utrechtse de meerkampfinale en op 18 juni drie toestelfinales (brug, balk en vloer) in Ahoy, de Rotterdamse evenementenhal.

Het niveau van topsportvereniging Turn4U wordt nog meer glans gegeven door de zeven pupillen, die allen zijn geselecteerd voor het NK in Rotterdam: Nikki van Hall (categorie pupil 1), Sanne Dijkstra (pupil 2), Pleun Reinders, Jessy Gravenbeek, Roos Jonker (allen jeugd 1), Lotte den Braver en Britt van der Veer (jeugd 2).

 

 

Zie ook: www.turn4u.nl