Eerste punten honkballers BSC Quick in degradatiepoule

Honkbal/Softbal Ted Vermeulen

Pluvius was afgelopen weekeinde een grote hindernis voor de honk- en softballers. Alle wedstrijden in de Silver League bij de softbalvrouwen werden afgelast en ook de honkballers van het Amersfoortse Quick konden in de degradatiepoule van de eredivisie het drieluik tegen Hoofddorp niet voltooien.

De wedstrijd op donderdagavond in Hoofddorp moest worden afgelast, terwijl de wedstrijd op zaterdag in Amersfoort bij een 5-0 stand in het voordeel van Hoofddorp moest worden afgebroken.

Dit betekende, dat de mannen van Marco Wels op zondag vroeg uit de veren moesten, want om 12.00 uur moest in Hoofddorp de gestaakte wedstrijd van zaterdag worden uitgespeeld, waarna een korte pauze de reguliere wedstrijd gespeeld kon worden. De gestaakte wedstrijd werd uiteindelijk met 6-2 verloren, maar de reguliere wedstrijd leverde een klinkende 15-4 overwinning op, zodat de eerste punten in de degradatiepoule konden worden bijgeschreven. Maandag 27 augustus wordt de resterende wedstrijd in Amersfoort ingehaald. De eerste pitch aan de Dorresteinsesteeg zal om 19.30 zijn. De stand in de degradatiepoule na twee wedstrijden is als volgt:

DSS 2-4

Quick 2-2

Hoofdorp Pioniers 2-2

Storks 2-0

 

 

Honkbal

Ook de honkballers van UVV waren succesvol. Van de twee wedstrijden tegen concurrent DSS 2, kon de wedstrijd op zondag volledig worden uitgespeeld en eindigde in een foutenfestival, waarbij de Utrechters met een ongekende score van 17-16 als winnaar van sportpark De Paperclip konden stappen. UVV vertoeft door deze uitslag met vier punten uit vier wedstrijden in de middenmoot van de degradatiepoule Overgangsklasse.

De softbalmannen van Quick (A) kwamen niet in actie, maar konden vrijdagavond toch met een smile het weekend ingaan. Concurrent om de titel, Nieuwegein Diamonds, was zo vriendelijk om in Enschede met 1-1 gelijk te spelen tegen de Tex Town Tigers. Door deze uitslag is de stand aan kop; Quick (A) 12 gespeeld 18 punten, Nieuwegein Diamonds 11-17 en TTT 12-15. Nieuwegein Diamonds haalt woensdag 29 augustus in tegen Hoofddorp Pioniers.