Eerste Utrecht Night Run

Atletiek Overig nieuws Redactie

Vrijdagavond 13 april verzamelden ruim 3.750 lopers zich voor de allereerste editie van de Utrecht Night Run. Opgetuigd met een headlight en glow-armbandjes liepen de deelnemers een avontuurlijk parcours van 8 km door de binnenstad van Utrecht met start en finish op het Domplein. Onderweg wisselen muzikale en verlichte acts elkaar elke kilometer af.

Zodra de schemering valt, maken de eerste enthousiastelingen zich op het Domplein klaar voor de nachtelijke tocht. De sfeer zit er al goed in en om negen uur wordt het startsein gegeven voor de eerste wave. Met veel enthousiasme gaat de eerste Nedal Utrecht Night Run op succesvolle wijze van start. Dwars door de binnenstad lopen de deelnemers onder andere langs de Nieuwgracht, Oudegracht, Lepelenburg en zelfs door Hoog Catharijne en over het nieuwe Stationsplein om uiteindelijk te finishen onder de Dom.

De Utrecht Night Run brengt volop spanning, plezier en beleving in het donker. Daarbij worden de deelnemers op tien plekken langs het parcours verrast door entertainment als een Mobiele DJ Utrecht, jongleurs, de Magic Bubble Show, beamerprojectie en een sambaband. Sommige lopers stoppen even stil om de acts te aanschouwen en een selfie te nemen. ‘Dat kan ook, want er is geen tijdregistratie. Avontuur en genieten staat voorop bij het concept van de Night Runs’, zegt Annemarie Stap, organisator van de Utrecht Night Run.

Na de run is het tijd voor de afterparty en een drankje. Terwijl de deelnemers binnendruppelen en nog nagenieten, zorgt de Utrechtse band Mooi Weer Op Straat voor een gezellige afsluiting van een geweldige avond op het Domplein. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie: ‘De sfeer was echt geweldig en alle deelnemers kwamen ontzettend enthousiast over de finish. We zijn zeker voornemens om volgend jaar terug te komen mét nieuwe animaties onderweg.’