Eerste Utrechtse Bruggenloop

Atletiek

Op zaterdag 13 mei werd van 09.00 tot 11.00 uur de eerste Utrechtse Bruggenloop gehouden. Deze recreatieve loop voor kinderen en volwassenen werd georganiseerd rond de opening van de Dafne Schippersbrug. Er waren twee kinderlopen van 500 en 1000 meter en een 5 en 10 kilometer voor volwassenen.

De Dafne Schippersbrug werd daarbij ook aangedaan. De loop werd georganiseerd door Run-Inn en het is de bedoeling dat de loop een jaarlijks terugkerend evenement wordt.

 

Foto: Geert Lommers

De opening van de Dafne Schippersbrug, die Oog en Al en Leidsche Rijn met elkaar verbindt, bracht zaterdag honderden fans op de been. Zo vaak is de Utrechtse ook niet in haar woonplaats vanwege haar drukke bestaan als topsportster. Schippers die vorig jaar olympisch zilver won op de 200 meter, heeft haar sportieve vizier dit jaar gericht op het WK in augustus. De Utrechtse werd twee jaar geleden wereldkampioen op de dubbele sprintafstand. De naamgeefster verklaarde het een ‘enorme eer’ te vinden dat er een brug naar haar vernoemd is.