Eerste vrouwenteam Dalto compleet voor nieuw seizoen

Korfbal Redactie

Voor het seizoen 2019-2020 heeft korfbalvereniging Dalto uit Driebergen Lotte van Montfort (22) aangetrokken om het eerste vrouwenteam te komen versterken. Van Montfort komt over van DSC uit Eindhoven waar ze de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen en de afgelopen jaren onderdeel was van het eerste team. Ondanks haar jeugdige leeftijd heeft al ervaring heeft in de Korfbal League, hoofdklasse en twee seizoenen als jeugdinternational bij Oranje U19.

Van Montfort: ‘De ambities die Dalto heeft uitgesproken passen bij mijn persoonlijke ambities. Deze ambities werden kracht bijgezet door het aantrekken van de nieuwe technische staf. Ik heb zin om te beginnen aan deze uitdaging bij Dalto.’ De speelster komt met Dalto/Klaverblad Verzekeringen haar oude vereniging DSC tegen in de competitie. Beide clubs zijn voor seizoen 2019/2020 ingedeeld in de Hoofdklasse B. Naast de wedstrijden tegen DSC mag Dalto het opnemen tegen: KV Wageningen, Oost-Arnhem, Sparta (Zwolle), DeetosSnel (Dordrecht), Odik (Barneveld) en SCO (Oldeholtpade).

Henry Valk, voorzitter TC over de komst van Van Montfort: ‘Met het aantrekken van Lotte zetten wij als Dalto onze ambitie kracht bij. Wij willen namelijk terug naar de Korfbal League. Lotte is een veelbelovende speelster die ongetwijfeld van toegevoegde waarde zal zijn voor Dalto in dat proces. Met het aantrekken van Lotte Keuning, Nienke Hoogeveen en Lotte van Montfort hebben we de gewenste versterkingen binnen. Qua dames zijn wij nu voorzien.’