Eerste wapenfeit coach Haverkorn

Rugby Redactie

Eind september werd bekend dat Sylke Haverkorn aangesteld was als hoofdcoach van het nationale vrouwen rugbyteam. De nieuwbakken coach heeft samen met de rest van de staf 40 vrouwen geselecteerd voor de eerste nationale trainingsselectie van het vrouwen XV team.

Sylke Haverkorn. Foto: SportUtrecht, waar Haverkorn beweegmakelaar onderwijs & sport & medewerker team topsport is.

De geboren Enschedese woont en werkt al jaren in Utrecht, ze is beweegmakelaar onderwijs & sport & medewerker team topsport bij SportUtrecht en ze deed onder meer trainers- en coachingwerk met de vrouwen van RUS en de mannen van de Nieuwegeinse Rubyclub. Ook werkte ze met de mannen van het Leidse DIOK, daarnaast ging ze in april van dit jaar aan de slag met het Turkse Dames 7s team dat deze zomer deel mocht nemen aan het Europese kampioenschap 7s in Budapest.

Niet alleen is Haverkorn de enige vrouw die in Nederland actief is in de mannen ereklasse, zij hoort ook tot de hoogst opgeleide rugbycoaches van Nederland aangezien ze in 2018 slaagde voor haar Level 3 World Rugby opleiding. Nu mag ze dus ook nationale hoofdcoach aan dat indrukwekkende lijstje toevoegen.

 

Selectie

Nadat de open trainingen van de vrouwen XV hadden plaats gevonden heeft Haverkorn de volgende speelsters, uitkomend voor Utrechtse clubs, geselecteerd:

Front row: Irene Jansen, Tamar van der Vossen en Merel van Kampen (RUS), Simone de Bruin (URC)

Second row: Kim Drent en Melanie van Leeuwen (RUS), Jessica Wiangyangkung (URC)

Back row: Maria Camphuisen (RUS)

Scrum halves: Lilian Ploeger (RUS)

Centers: Mireille Nieuwenhuis (URC) en Saskia Boomgaard (RUS)

Back: Mhina de Vos (RUS)

 

Oefeninterland

De komende zaterdagen zullen de vrouwen intensief trainen en zich zo voorbereiden op hun eerste oefeninterland. Hong Kong zal Nederland één week bezoeken en in deze periode zullen de vrouwen het twee keer tegen elkaar opnemen en wel op dinsdag 26 november om 19.30 uur en op zaterdag 30 november om 13.30 uur. De wedstrijden worden gespeeld op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam en de toegang is gratis. Supporters zijn welkom.

 


Opentraining Oranje Dames U18

Ben jij geboren tussen 2002 en 2004, speel je rugby en heb jij de ambitie om later voor Nederland te spelen? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor de Meisjes U18 opentraining op zaterdag 9 november, bij het NRCA in Amsterdam.

Het programma is als volgt

09.30 uur omgekleed klaar zijn voor een korte presentatie

10.00 uur start training

12.00 uur pauze

14.00 uur einde training