Eigen goal Gustafson breekpunt in Galgenwaard

Voetbal Hans van Echtelt

Er leek niets aan de hand voor FC Utrecht in het duel tegen Feyenoord. De thuisclub was in de beginfase veruit de bovenliggende partij en de 1-0 was nog maar een schamele afspiegeling van de veldverhouding want een serie mogelijkheden was al onbenut gebleven. Maar de Rotterdamse gelijkmaker kwam letterlijk uit de lucht vallen toen de weer teruggekeerde Simon Gustafson de bal pardoes in eigen doel kopte. Het zou achteraf het breekpunt van de wedstrijd worden na de 1-1 uit de eerste hoekschop van Feyenoord.

Daarna was het geheel gedaan met het ritme van FC Utrecht en kon Feyenoord de regie overnemen. In plaats van het uitbouwen van de marge kwamen de bezoekers natuurlijk via Steven Berghuis op 1-2 en daarna was het perspectief op een betere resultaat vrijwel verdwenen. De ploeg van coach René Hake wisselde nog enkele keren opportunistisch maar het ritme was definitief gebroken. Aan de thuisserie tegen Feyenoord was hiermee een einde gekomen, mogelijk komen beide ploegen elkaar nog in de nacompetitie tegen.

Na afloop sprak Gustafson over een ‘silly goal’ toen zijn eigen doelpunt ter sprake kwam. Ook nam hij het scheidsrechter Danny Makkelie kwalijk dat geen rode kaart was gegeven aan Eric Botteghin na diens tackle op de enkel van de Gustafson. ‘Maar ik heb geleerd niets meer te zeggen over de arbitrage’, aldus de Zweed die in 2018 overkwam van Feyenoord en dus tegen zijn oude club speelde. ‘In de tweede helft konden we door de vele omzettingen geen vuist meer maken, het had in de beginfase  moeten gebeuren, met al die kansen. Maar dat is het verhaal van dit seizoen, veel kansen, te weinig goals,’ aldus Gustafson.

In de resterende periode zal FC Utrecht moeten proberen een plek in de nacompetitie veilig te stellen. Met duels tegen o.a. Ajax (uit), Twente (uit), Willem II (thuis) en PSV (thuis) zal dat een pittige maar haalbare kaart zijn. Maar wij van Vak P verwachten dat er nog een extraatje op komst is, nu ook de concurrentie van FC Utrecht wekelijks punten laat liggen.