Eind augustus topkorfbal in Lexmond

Korfbal Redactie

Zaterdag 29 augustus wordt het nieuwe korfbalseizoen door LKV Het Bosch ingeluid met de derde editie van de KorfbalTotaal Cup. De korfbalclub uit Lexmond krijgt dit jaar de topteams van Dalto uit Driebergen en HKC uit Hardinxveld-Giessendam op bezoek. Dalto komt volgend seizoen uit in de hoogste klasse, de Korfbal League, en HKC in de hoofdklasse. De eerste teams van VIKO uit Vianen en het Utrechtse Synergo, beiden komen volgend seizoen uit in de eerste klasse, spelen de voorwedstrijd.

In 2019 werd de Cup nog gewonnen door Tempo uit Alphen aan den Rijn, in 2018 was KZ/Thermo4U uit Koog aan de Zaan tijdens de eerste editie van het toernooi de sterkste.

Vanwege de maatregelen als gevolg van de coronacrisis is er een speciaal protocol voor deze derde editie van de KorfbalTotaal Cup. Ook nieuw dit jaar is het spelen om prijzengeld in sets. Iedere set van 12,5 minuut zuivere speeltijd is er EUR 200 te winnen. Bij een gelijke stand aan het einde van een set is er een 1-tegen-1 duel tussen twee spelers om de set te beslissen.

Het team dat overall wint krijgt daarnaast een bonus. Totaal is er EUR 1.000 te verdienen. De teams spelen daarnaast net als in de zaal met schotklok en een live DJ zorgt bij ieder doelpunt voor de sfeer. De topscheidsrechters Marcel Luttik en Joeri Kok vormen het arbitrale duo.

De wedstrijd tussen Dalto en HKC start om 16.30 uur. De voorwedstrijd tussen VIKO en Synergo start om 15.00 uur. Voor deze teams bedraagt de prijzenpot EUR 250.

De entree op het Lexmondse sportcomplex Het Bosch aan de Nieuwe Rijksweg is gratis.