Einde seizoen Kelderman na zware val in China

Wielrennen Redactie

Voor Wilco Kelderman is het seizoen in mineur geëindigd. De kopman van Team Sunweb kwam in de vierde etappe van de Tour of Guangxi zwaar ten val. De Barnevelder moest naar het ziekenhuis vervoerd worden waar een diepe vleeswond in zijn arm werd geconstateerd. De Belg Tim Wellens won de koninginnerit en nam ook de leiding in het klassement over van de Colombiaan Gaviria.

Kelderman had in China het seizoen waardig willen afsluiten. De 26-jarige klimgeit had zijn zinnen gezet op het eindklassement van de zedaagse etappekoers, de laatste wedstrijd in 2017 van de WorldTour. Hij toonde zijn ambities door in de eerste drie ritten bonificatieseconden bij elkaar te sprokkelen. Als negende begon de voormalige junior van De Volharding aan de vierde etappe die met aankomst bergop het klassement naar verwachting danig door elkaar schudden.

In de aanloop naar de slotklim ontstond echter een zware valpartij waar verschillende renners van Team Sunweb bij betrokken waren. Kelderman was er het ergst aan toe en hij was niet in staat de finish te bereiken. Ook zijn ploeggenoten Max Walscheid en Albert Timmer liepen verwondingen op, maar minder erg.

De Belg Wellens van Lotto-Soudal demarreerde op de slotklim van de eerste categorie richting de Tempel van Nongla. Bauke Mollema (Trek Segafredo) was de enige die Wellens kon volgen, maar hij moest buigen in de de sprint-à-deux. De Nederlander Wout Poels, kopman van Sky in China, werd op twaalf seconden zesde.