Einde seizoen Martijn Tusveld vanwege ziekte van Pfeiffer

Kort nieuws Wielrennen Hans van Ommeren

Voor Martijn Tusveld is het seizoen voorbij. De 23-jarige Utrechter kampt met de ziekte van Pfeiffer. Tusveld, die volgend jaar de overstap maakt naar Team Sunweb en dan mag koersen in de World Tour, de Champions League van het wielrennen, zal nog wel aanwezig zijn bij de fandag van zijn huidige ploeg Roompot-Nederlandse Loterij op 24 september.

‘Al sinds ik begin deze maand moest opgeven in de Binck Bank Tour voelde ik mij niet goed’, verklaart de Utrechtse klimgeit op de website van Roompot. ‘Helaas verdwenen de klachten na een rustperiode niet. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de diagnose was de ziekte van Pfeiffer.

Na overleg met teamarts Guido Vroemen en ploegleider Erik Breukink hebben wij helaas moeten beslissen dat ik dit seizoen geen wedstrijden meer zal rijden. Balen, want ik had natuurlijk graag op een betere manier afscheid genomen van de ploeg’.

Tusveld eindigde in zijn eerste jaar bij Team Roompot als tiende in het eindklassement van de Ronde van Oostenrijk en als 7e op het NK tijdrijden.  Ook reed hij sterk in de Ronde van Zwitserland, reden voor Team Sunweb om hem in te lijven voor volgend jaar. Bij Sunweb heeft Tusveld ook een stageperiode gehad.

 

Ploeggenoot

Ploeggenoot Nick van der Lijke zal dit seizoen ook niet meer in actie komen. Hij kampt met een schouderblessure, waarvan het herstel nog zeker vier weken zal duren. Zowel Tusveld als Van der Lijke gaan wel naar de fandag van de Nederlandse pro-continentale ploeg die met veel succes jonge renners begeleid bij hun eerste prille meters als profrenner.

Die fandag is op 24 september tijdens de Oranje Peloton Tocht met start en finish rond Paleis Soestdijk. De wielerliefhebbers krijgen dan tevens de kans de ontknoping van het WK in het Noorse Bergen live volgen via een groot televisiescherm.