Eindelijk winst voor Meppelink en Keizer

Beachvolleybal Redactie

De allereerste editie van het Nederlands kampioenschap King of the Court is gewonnen door Sanne Keizer en Madelein Meppelink. Bij de mannen voltooiden Jasper Bouter en Ruben Penninga de dubbel, na hun nationale titel bij het reguliere beachvolleybal bestegen ze ook de troon van het NK King of the Court. De wildcards voor het internationale King of the Court dat van 9 tot en met 12 september in Utrecht wordt gespeeld zijn gewonnen door Esmee Priem / Emma Piersma en Dirk Boehlé / Mart van Werkhoven.

Met Keizer/Meppelink, Stam/Schoon en de zusjes Van Driel al zeker van deelname in Utrecht, betekende het dat in de eerste ronde van de finale de strijd om de wildcard al was beslist. Piersma/Priem behaalde meer punten dan Driessen en Meertens en dus mogen de jonge talenten meedoen op het Jaarbeursplein in september.De derde en laatste ronde in de finale ging tussen Keizer/Meppelink, Stam/Schoon en Piersma/Priem. De verliezend finalisten van eerder die dag haalden hun gram en wisten als eerste team vijftien punten te scoren. ‘We waren heel erg gebrand’,  vertelde Madelein Meppelink na afloop. ‘Extra gaaf dat we nu winnen.’

Jasper Bouter en Ruben Penninga mogen zich het eerste team noemen dat ooit een ‘dubbel’ heeft gewonnen in het beachvolleybal. Nadat ze in de finale van het reguliere beachvolleybal Yorick de Groot en Stefan Boermans versloegen, grepen ze ook de macht in de finale van King of the Court.