Eindelijk winst voor Meppelink/Keizer in eredivisie beachvolleybal

Beachvolleybal Redactie

Voor het eerst dit seizoen hebben Sanne Keizer en Madelein Meppelink in een finale van de eredivisie tour het talentvolle duo Katja Stam en Raïsa Schoon weten te verslaan. De Europees kampioenen van 2018 wonnen van Stam/Schoon met 2-1 in sets in Heerenveen vandaag. Robert Meeuwsen wist met gelegenheidspartner Ruben Penninga de finale te bereiken. Yorick de Groot/Steven van de Velde waren met 1-2 te sterk voor de Nieuwegeiner die net terug is van een blessure.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink wisten de hegemonie van Katja Stam en Raïsa Schoon eindelijk te doorbreken. Na vier nederlagen op rij stonden de olympiërs op het hoogste treetje. Dat gebeurde niet zonder slag of stoot. In een close eerste set waren Keizer en Meppelink de bovenliggende partij met 21-19. Een aanvankelijke voorsprong werd toch weggegeven, sterk blokkerend werk van Stam en slimme geplaatste ballen van Schoon brachten de jonge meiden met 21-16 langszij. In de derde set lukte het Keizer/Meppelink direct een gat te slaan. 6-0 bleek voldoende om Stam en Schoon op de knieën te dwingen. Sanne Keizer maakte het met een tweeslag af. Het werd 15-8.

Bij de mannen was het een ontmoeting van gelegenheidsduo’s in de finale. Alexander Brouwer moest zich terugtrekken vanwege een schouderblessure en dus trad Robert Meeuwsen aan met kersverse Nederlands kampioen Ruben Penninga. Door de blessures van Stefan Boermans en Christiaan Varenhorst verzamelden Yorick de Groot en Steven van de Velde hun krachten. En dus namen twee blokkeerders (Meeuwsen/Penninga) het op tegen twee verdedigers. Het initiatief lag tot halverwege de wedstrijd bij Meeuwsen en Penninga. De Groot en Van de Velde vochten zich na verlies in de eerste set (21-19) terug en wonnen het tweede bedrijf met 27-25. In de derde set konden ze vier punten op rij scoren (van 3-3 naar 7-3), waarna het gat geslagen was. Op 14-9 maakte Yorick de Groot het met een ace door het midden af.

Volgende week is de DELA Eredivisie Beach in Breda voor de Grand Slam.