EK basketbal ticket al is binnen

Basketball Redactie

Tegen de verwachting in won het nationale basketbalteam gisterenavond de kwalificatiewedstrijd van Kroatië. De Orange Lions klopte het sterke land met 65-57 en kunnen zich gaan richten op de Europese kampioenschappen in 2022, beter bekend als de EuroBasket. Deze worden gehouden in de vijf speelsteden Berlijn, Keulen, Praag, Milaan en Tbilisi. De Utrechtse Roeland Schaftenaar en zijn jongere broer Olaf maken al jaren deel uit van de nationale selectie. Op zaterdagavond behoorden beiden tot de topscoorders: Olaf scoorde 3 uit 3 driepunters en Roeland maakte 7 punten (3/5).

Via de basketbalbond liet Olaf Schaftenaar, die uitkomt voor Bàsquet Girona in Spanje, weten: ‘Heel lekker dit! We speelde een moeizame eerste helft, de tweede helft hebben we aanvallend beter ‘ge-execute’ wat leidde tot betere schoten. Verdedigend waren we de hele wedstrijd goed, denk ik. Dit is een fantastisch resultaat. Ik ben trots op deze groep.’

Kwartstanden: 19-11; 16-16; 13-22; 9-16

 

Maandag speelt Oranje nog een wedstrijd tegen Zweden om des keizers baard, aangezien de Nederlandse ploeg de kwalificatiegroep nu al definitief als tweede afsluit. Naast Nederland en Kroatië gaat ook Turkije als de nummer drie in poule D naar het EK.