EK Beachvolleybal van start in Utrecht

Beachvolleybal Redactie

Na de openingswedstrijd op zondag in Apeldoorn, startte maandag 16 juli het EK Beachvolleybal dan ook in Utrecht. Om 17.30 begon de eerste wedstrijd op de Neude; Perusic / Schweiner (CZE) - Beeler / Krattinger (SUI) die in 0-2 eindigde. Het Nederlandse duo Varenhorst/Bouter trad om 19.45 aan tegen het Franse team Krou/Aye.

Perusic / Schweiner (CZE) – Beeler / Krattinger (SUI) eindigde in 0-2. Foto: Geert Lommers/Utrechtse Sportkrant

Eerder was het nog een vraagteken of Varenhorst zou kunnen spelen op het EK, vanwege een blessure aan zijn enkel die hij afgelopen donderdag op de Gstaad Major opliep. Na overleg met de medische staf van Beachvolleybal Team Nederland is bepaald dat deelname waarschijnlijk mogelijk zou zijn, afhankelijk van de snelheid waarmee hij zou herstellen. Christiaan Varenhorst liet via de Volleybalbond Nevobo weten: ‘Onze arts heeft naar mijn enkel gekeken. Er is sprake van een typische verzwikking. Ik ben bezig met oefeningen en we gaan kijken of ik morgen kan spelen. Ik ga mij in ieder geval op dit moment niet terugtrekken uit het toernooi.’

Het Nederlandse team wist echter na een half uur de wedstrijd met 2-0 af te sluiten (21-9, 21-14). Na de wedstrijd liet Varenhorst aan de NOS weten: ‘Ik kon voluit spelen, wel met een beetje pijn, maar het bleef binnen de grenzen. Ik kreeg energie van het publiek hier en ook de medicatie heeft geholpen. Nu snel weer met het pootje omhoog. Ik zal ongetwijfeld een reactie voelen in die enkel, maar ik denk niet dat ik er meer last van ga krijgen.’

 

Utrechtse spelers

Robert Meeuwsen uit Nieuwegein heeft met zijn teamgenoot Alexander Brouwer Den Haag als speelstad geloot. Vanavond speelden zij daar hun eerste wedstrijd tegen het Turkse duo Giginoglu/Gögtepe en wisten deze te winnen. De mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) wonnen met 2-0 (25-23, 21-19) en moesten er voor het eigen publiek hard voor werken. ‘We begonnen niet scherp genoeg, gelukkig ging het steeds beter, liet Meeuwsen na afloop weten.

Brouwer baalde toch ook wel. ‘Ik hoopte ze met topspel van het veld te beuken, dat is zeker niet gelukt. Maar goed, winnen is winnen. Dat geeft wel vertrouwen, ondanks dat we niet heel goed spelen wel winnen. Laten we maar mooi in dit EK groeien.’ Meeuwsen wil woensdagavond snel verbetering tonen: ‘Tegen de Belgen willen we knallen, dat wordt een mooi potje en daar heb ik veel zin in.’ De BTN-mannen staan dan tegenover Dries Koekelkoren en Tom van Walle, de Belgen waarmee ze regelmatig samen trainen.

Het vrouwentoernooi start morgen, wanneer ook Madelein Meppelink uit Rhenen met partner Sanne Keizer om 19.45 tegen het Slowaakse duo Strbova/Dubovcova zal uitkomen in speelstad Rotterdam.