EK training mannen softbalteam bij Knickerbockers Soest

Honkbal/Softbal Redactie

Zondag 18 april traint het Nederlands heren softbalteam voor de vierde keer bij Knickerbockers in Soest. Hier bereiden de topspelers zich voor op het EK in Tsjechië dat op 21 juni a.s. van start gaat. Het team heeft momenteel geen trainingsfaciliteiten en is blij dat het gebruik kan maken van de onlangs gerenoveerde velden van de Knickerbockers aan de Bossstraat. Als dank hoopt het nationale team iets terug te kunnen doen voor de club, zoals mogelijk een interland tijdens het nog te vieren 60-jarige jubileum van de club.

Jan van Dodewaard, voorzitter van Knickerbockers juicht dit idee toe want dan kunnen volgens hem naast de eigen clubleden ook geïnteresseerden uit Soest en omgeving zien wat een mooie sport fastpitch softbal is.

Team manager Kristina Graafstal van het NL team: ‘Het is geweldig dat de Knickerbockers hun accommodatie beschikbaar stellen. Onze spelers komen uit het hele land en Soest ligt centraal voor iedereen. Bovendien is het softbalveld van Knickerbockers een volwaardig veld waarop fijn getraind en gespeeld kan worden. Uiteraard gebeurt dit alles binnen de corona regels, dus trainen in tweetallen op anderhalve meter afstand. De gastvrijheid bij de Knickerbockers is groot en geen moeite te veel.’

 

Snelheid

Fastpitch-softbal is een snelle, dynamische stijl van softbal. De pitchers of werpers gooien de bal  onderhands en maken vaak een windmolenbeweging om de bal nóg harder te laten gaan. Hierdoor worden snelheden gemeten van wel 140 km per uur. Net als bij honkbal wordt geslagen met een knuppel alleen bij softbal wordt onderhands gegooid in plaats van bovenhands, is het veld kleiner en de bal iets groter.

De trainingen van de Knickerbockers Soest zijn inmiddels weer (binnen de coronaregels) in volle gang.