Elf rijders van RTC Midden naar Europacup finale shorttrack

Shorttrack Redactie

Liefst elf schaatsers van het Regionaal Talentencentrum Midden (SkateUnited) uit Utrecht hebben zich gekwalificeerd voor de Europacup finale shorttrack in Letland. Dat deden ze door in de top te finishen van de West-Europese Star Class competitie. De finale wordt eind maart gehouden.

De succesvolle schaatsers zijn Michelle Velzeboer (C), Jari van Polen (C), Mans Boskamp (C), Xandra Velzeboer (B), Marijn Wiersma (B), Hugo Bosma (B), Jens van ‘t Wout (B), Ingmar van de Griek (B), Friso Emons (A), Bram Steenaart (A) en Emma van Zuijlen (Senior).

Afgelopen weekend was de derde, en tevens laatste, wedstrijd voor A/B-junioren van de Star Class in de Elfstedenhal in Leeuwarden. De rijders van Regionaal Talentencentrum SkateUnited RTC Midden behaalden daar 14 medailles: 7 gouden en 7 bronzen. Overall podiumplaatsen waren er voor Xandra Velzeboer (1e), Hugo Bosma (1e), Jens van ‘t Wout (3e) en Friso Emons (3e).

Eerder al waren Mans Boskamp (goud op 1500 meter) met een tweede plaats overall Michelle Velzeboer (zilver op de 500 en 1000 meter) met een derde plaats overall succesvol geweest.

In Europa bestaan twee internationale competities voor jonge shorttrackers: een voor West-Europa (Star Class Competition) en een voor Oost-Europa (Danubia Cup). Per competitie worden drie wedstrijden gereden. De top-8 rijders per categorie worden uitgenodigd voor de junior Europacup finale (maximaal drie rijders per land). Deze finale wordt dit jaar georganiseerd in Ventspils (Letland) van 23 tot en met 25 maart.

De beste overall classificaties van RTC Midden tijdens de laatste Star Class wedstrijd:

 

Junioren C Ladies
– 3e: Michelle Velzeboer (STB)

 

Junioren C Men
– 2e: Mans Boskamp (SVU)

Junioren B Ladies
– 1e: Xandra Velzeboer (STB)

Junioren B Men
– 1e: Hugo Bosma (STB)
– 3e: Jens van ‘t Wout (ASCJE)
– 4e: Ingmar van de Griek (STA)

Junioren A Men
– 3e: Friso Emons (STB)
– 4e: Bram Steenaart (SVU)