Ellen van Dijk en Wilco Kelderman gaan met Sunweb voor WK-goud

Wielrennen Redactie

De openingsdag van de WK wegwielrennen kan voor Ellen van Dijk en Wilco Kelderman uitmonden in ‘de eerste klap is een daalder waard.’ Beiden gaan zondag met Team Sunweb voor titelprolongatie in de ploegentijdrit en komen later nog in actie in de individuele tijdrit. De Team Time Trial is een uitstekende graadmeter hoe het gesteld is met de vorm.

Bij Ellen van Dijk zit het daar wel goed mee. De locomotief uit Woerden, die volgend seizoen uitkomt voor Trek-Segafredo, werd in de race tegen de klok Europees kampioen en hoefde in de Boels Ladies Tour alleen de in supervorm verkerende Annemiek van Vleuten voor zich te dulden. Recent bevestigde ze die vorm nog eens in de Madrid Challenge. De ploegentijdrit van de vrouwen begint zondag al om 10.10 uur in het Oostenrijkse Innsbruck en gaat over 54,5 km.

Wilco Kelderman is redelijke positief uit de Vuelta gekomen dankzij een sterke slotweek. Met Tom Dumoulin wordt hij geacht het team van Sunweb op sleeptouw te nemen. Het doel is wederom goud, al is de concurrentie groot en het parcours totaal anders vergeleken met vorig jaar. De mannen rijden om 12.10 uur en moeten 62,8 km afleggen.