Ellen van Dijk, Lorena Wiebes en Floortje Mackaij naar EK

Wielrennen Redactie

Drie rensters uit Het Groene Hart zullen Nederland vertegenwoordigen op het EK wegwielrennen in München. Ellen van Dijk en Floortje Mackaij uit Woerden en de Mijdrechtse Lorena Wiebes komen op 21 augustus in actie in een koers over 128 kilometer. Van Dijk die enkele maanden geleden een geslaagde aanval deed op het werelduurrecord, rijdt tevens de individuele tijdrit van 24 km. Ze is in die discipline de regerend wereldkampioene.

In de ploeg van de mannen zijn geen renners uit de regio Utrecht opgenomen, al reed Jos van Emden ooit bij de Utrechtse club De Volharding. Hij zal behalve in de wegwedstrijd ook op de tijdrit uitkomen. De wegrit van de mannen is op 14 augustus. Drie dagen later is de individuele tijdrit voor zowel de mannen als de vrouwen.

De vrouwen reizen af met een sterke, brede selectie. Bondscoach Loes Gunnewijk: ‘We gaan absoluut voor de prijzen. Kijkend naar het profiel van de wegkoers verwacht ik een massasprint op de finish. Lorena Wiebes is op dit moment één van de snelste vrouwen van het peloton, tijdens de Tour de France Femmes pakte ze op die manier twee ritoverwinningen. Lorena is dan ook de kopvrouw voor het EK’, laat Gunnewijk weten. ‘We hebben een mooie selectie met vrouwen en gaan voor dubbel goud. Met Ellen van Dijk hebben we niet voor niets de wereldkampioene op de tijdrit aan de start staan.’

Vorig jaar was Van Dijk uiterst succesvol op het EK. De Woerdense pakte in het Italiaanse Trentino de Europese titel in de wegrace en zilver op de tijdrit.