Ellen van Dijk op podium van Simac Ladies Tour

Wielrennen Redactie

Ellen van Dijk stond zondagmiddag op het eindpodium van de Simac Ladies Tour. De renster van Trek-Segafredo zag haar derde plaats in de slotetappe niet meer in gevaar komen. Vooruitzichten op meer waren er ook niet want klassementsleidster Chantal van den Broek-Blaak eindigde in het spoor van de Woerdense en ook de nummer twee Marlen Reusser gaf niets toe. Marianne Vos boekte haar derde ritzege na een actieve rol van Mischa Bredewold.

De 21-jarige renster uit Hoogland mag zeer tevreden zijn over haar optreden in de zesdaagse etappekoers die behoort tot de Women’s WorldTour. Ze eindigde net niet in de toptien (elfde) en was in de natte slotrit bijzonder aanvalslustig.  Met Eugénie Duval en Silke Smulders probeerde Bredewold (Parkhotel Valkenburg) uit de greep van het peloton te blijven en dat lukte net niet.

 

Jan-Willem van Schip

Na enkele maanden de focus volledig op de baan gericht te hebben heeft Jan-Willem van Schip zich snel aangepast aan het koersen op de weg. In de Ronde van de Achterhoek was hij zondag dichtbij de overwinning. Een kopgroep van vijf kleurde de koers. Uiteindelijk werd Van Schip in de sprint geklopt door Casper van Uden. Een dag eerder haalde de Schalkwijker niet de finish in de Brussels Cycling Classic. Daarin was zijn ploeggenoot van BEAT Cycling Martijn Budding op dreef. De Veenendaler finishte als elfde.