Ellen van Dijk opnieuw tweede in tijdrit Simac Ladies Tour

Wielrennen Redactie

Marlen Reusser veroverde in Tokio de zilveren medaille op de tijdrit, achter de Nederlandse winnares Annemiek van Vleuten en voor Anna van der Breggen. Die zijn er in de Simac Ladies Tour niet bij. Wel de Zwitserse specialiste die in de 17 km lange tijdrit keihard toesloeg. Alleen Ellen van Dijk kon in haar buurt blijven. De Woerdense finishte op 18 seconden van Reusser die tevens de leiding in het algemeen klassement heeft genomen. Van Dijk staat tweede.

De derde dag van de Simac Ladies Tour zorgde voor fikse tijdverschillen. De draagster van de leiderstrui Alison Jackson eindigde als dertigste op ruim twee minuten. Lorena Wiebes deed het niet veel beter op de 24ste plaats met een achterstand van 1,56. Mischa Bredewold was twee seconden sneller en bezette plek 22.

Toen de stofwolken waren opgetrokken bleek het klassement danig door elkaar geschud. Reusser bezit nu de leiderstrui, Van Dijk staat tweede met een achterstand van 12 seconden en Chantal Blaak derde op 0,39. Wiebes bezet de zestiende plaats, terwijl Bredewold het bepaald niet slecht doet in dit sterke internationale veld. De Hooglandse staat 22ste.