Ellen van Dijk soleert naar fraaie zege in Dwars door Vlaanderen

Wielrennen Redactie

Ellen van Dijk heeft woensdag aangetoond tot het rijtje favorieten te behoren voor de Ronde van Vlaanderen. De 32-jarige Woerdense prof soleerde in Dwars door Vlaanderen op knappe wijze naar de overwinning. Ook vorig jaar was Van Dijk, die dit seizoen rijdt voor de Amerikaanse formatie Trek-Segafredo, de sterkste in de midweekse koers.

Hellingen en kasseistroken maken van Dwars door Vlaanderen een zware koers. Het was dan ook gedurfd van Van Dijk om een kilometer of 16 voor de finish te demarreren uit een kopgroep van tien vrouwen. De Woerdense is echter een van de beste tijdrijders ter wereld en wat haar medevluchters ook probeerden, ze kregen haar niet meer te pakken. Tweede werd de Italiaanse Marta Bastianelli en derde Lucinda Brand. Annemiek van Vleuten eindigde als zevende.

Bij de mannen won Mathieu van der Poel, nadat hij zelf op 60 kilometer voor de aankomst voor een schifting had gezorgd. De finale ging over dezelfde strook waar het multi-talent twee weken geleden keihard was gevallen in Nokere Koerse. Nu hield hij het hoofd koel en won een sprint van vijf renners. Veenendaler Dylan van Baarle speelde geen rol van betekenis.