Emotionele avond voor Simon Makienok

Voetbal Hans van Echtelt

Het hoogtepunt van de bekerwedstrijd tussen Excelsior en FC Utrecht had plaats in de slotfase. De vierde goal van de Domstedelijke formatie kwam immers op naam van de ‘verloren zoon’ Simon Makienok die na een blessureperiode van bijna twee jaar weer eens aan voetballen toekwam. En zijn invalbeurt beloond zag met een treffer waarmee heel wat emoties loskwamen bij de lange spits en ook bij enkele teamgenoten.

Makienok was al bijna een vergeten basisspeler maar blijkbaar niet bij de Bunnik Side die zijn naam nog geregeld scandeerde en dat ook deed toen hij afgelopen zondag een warming-up deed als mogelijke invaller tegen Sparta. Uiteindelijk kwam die rentree er niet van maar het feit dat Simon zich weer eens in de clubkleuren langs de lijn presenteerde, veroorzaakte een uitbundige reactie bij de aanwezige FC-supporters.

Verder was de avond in Rijssen geen onvergetelijke gebeurtenis. FC Utrecht spaarde een aantal basisspelers maar had desondanks voldoende kwaliteit in huis om de ploeg uit de derde divisie moeiteloos met 1-4 te kloppen en om de volgende bekerronde te bereiken. Zaterdagavond zal bekend worden welke tegenstander FC Utrecht in de tweede ronde zal treffen. Zo simpel als dit keer zal het dan in geen geval weer gaan.