En dat is twee: ook SVA Papendorp geroyeerd

Voetbal Redactie

Nadat de KNVB enkele weken geleden de licentie van Utrechtse voetbalvereniging DWSV opzegde vanwege 'wanorderlijkheden', heeft de bond vrijdag bekend gemaakt het lidmaatschap van een tweede Utrechtse vereniging met onmiddellijke ingang op te zeggen. Ook bij SVA Papendorp heeft het bondsbestuur er geen vertrouwen in dat bij toekomstige wedstrijden van de vereniging de orde gehandhaafd zal kunnen worden. Zo zou er onder meer een scheidsrechter belaagd zijn.

De club aan de Tirionlaan in Utrecht-West zit sinds oktober 2019, net als DWSV, in het traject ‘Aanpak Risicoverenigingen’ van de KNVB. De bond stelt dat deze aanpak er is voor clubs die regelmatig te kampen hebben met wanordelijkheden op en rond het veld. Ondanks het traject, meerdere gesprekken tussen de club en de KNVB en pogingen om de club te ondersteunen, werden tijdens wedstrijden nog steeds wanordelijkheden waargenomen.

De bond stelt dat het SVA Papendorp niet lukte om tot een oplossing van de problematiek te komen. Door de gebeurtenissen bij de wedstrijd tussen de tweede teams van SVA Papendorp en Zwaluwen Utrecht’11 in oktober 2019 stapelde het dossier tegen de vereniging zich nog verder op. Het bondsbestuur ziet daarom geen andere uitweg dan SVA Papendorp per direct het lidmaatschap op te zeggen.

Aan lokale media laat Papendorp weten het niet eens te zijn met de beslissing en naar de rechter te stappen.