En de centrale middenvelder is: Jan Wouters

FC Utrecht elftal van de halve eeuw Voetbal Redactie

Met maar liefst 44% van de stemmen is Jan Wouters gekozen als centrale middenvelder in het FC Utrecht Elftal Van De Halve Eeuw. De overgrote meerderheid van de stemmers gaf de voorkeur aan de speler die zijn naam zag verworden tot een begrip: een ‘type Wouters’ staat synoniem voor buffellaar, altijd voorop in de strijd, hard en fair, met respect voor elkaar. Op gepaste afstand koos u Stefaan Thange (20%) en Rico Strieder (16%) op deze positie.

Wouters klikken we vast als FC Utrecht Centrale Middenvelder Van De Halve Eeuw. De speler die via de jeugd van vv Utrecht bij Jong FC Utrecht terecht kwam waar hij, getraind door Jan Verkaik, in 1979 kampioen van Nederland werd. Zijn debuut bij FC Utrecht op 25 oktober 1980 is bijzonder. 3-2 winst bij PSV; het is de enige winstpartij van de FC in de eredivisie in Eindhoven. Met Frans Adelaar en Gert Kruys vormt Jan Wouters een ideaal middenveld dat door blessures te weinig samen speelt.

We gaan de verkiezing deze maand verder met de linkermiddenvelder. Vanaf morgen kan er weer gestemd worden op deze website.

We stellen het zeer op prijs als u uw keus een beetje wilt toelichten. Dat kunt u doen op: elftalkeuze@utrechtsesportkrant.nl