En de keeper is… Jan Willem van Ede

FC Utrecht elftal van de halve eeuw Redactie

U heeft gewikt en gewogen en uiteindelijk uw keus gemaakt. Met 36% van de stemmen heeft u Jan Willem van Ede gekozen in uw Elftal Van de Halve Eeuw, dit in aanloop naar het 50-jarig bestaan van FC Utrecht op 1 juli 2020. Hans van Breukelen (25%) was een goede tweede, Harald Wapenaar kwam tot 14 %.

In deze aflevering schuiven we een linie naar voren op en mag u de rechtsback, of rechtsachter zo u wilt, kiezen. In de statistiek elders op deze pagina krijgt u van ons een overzicht van voetballers op die positie die in officiële wedstrijden meer dan dertig keer voor FC Utrecht zijn uitgekomen.

Stemmen kan uitsluitend via onze website, zie https://utrechtsesportkrant.nl/kies-de-beste-rechtsback-van-de-afgelopen-50-jaar/ . De poll sluit op maandag 25 november.

We stellen het overigens zeer op prijs als u uw keus een beetje wilt toelichten. De één kiest voor onverzettelijk, de ander voor verfijnd of flegmatiek. Carolien Bruin stemde op Jan Willem van Ede en had daar haar redenen voor. ‘Een goede keeper en daar komt ook nog bij een bijzonder aardig persoon, wars van kapsones.’

We vernemen graag uw redenen op: elftalkeuze@utrechtsesportkrant.nl