En de linksback is: Wim Flight

FC Utrecht elftal van de halve eeuw Voetbal Redactie

Zo, het fundament van het Elftal Van De Halve Eeuw staat. Linksback Wim Flight kreeg 24 procent van de stemmen en bleef daarmee Mihai Nesu met amper een neuslengte voor (23%). Utrechter Erik van der Meer was goede derde met 15% van de stemmen. Met Flight als linksachter is de verdedigingslinie compleet. Met de door onze lezers gekozen doelman Jan Willem van Ede en rechtsachter Herman Verrips kent onze Verkiezing, met vijf posities bezet, een sterke regionale signatuur.

Zestig procent van het elftal is afkomstig uit Utrecht en omstreken. Alleen het centrale duo Johan de Kock (FC Groningen) en David Di Tommaso (CS Sedan) kwam naar FC Utrecht via een transfer. Aardig feitje is wellicht dat zowel Flight als Van Ede na hun succesvolle periode bij FC Utrecht ook onder contract stond bij NAC. Maar hun paden kruisten elkaar niet meer. Van Ede promoveerde met NAC in 2000 naar de eredivisie. Terwijl Flight in 1985 in Breda de omgekeerde weg bewandelde en degradeerde naar de eerste divisie.

We gaan de verkiezing deze maand verder met de rechtermiddenvelder, ofwel de nummer 6. Vanaf morgen kan er weer gestemd worden op deze website.

We stellen het zeer op prijs als u uw keus een beetje wilt toelichten. Dat kunt u doen op: elftalkeuze@utrechtsesportkrant.nl