En de rechtsback is… Herman Verrips

FC Utrecht elftal van de halve eeuw Redactie

Wij moesten er nog even inkomen, en u ook. Voor de eerste plek van de Utrechtse Sportkrant uitverkiezing FC Utrecht Elftal Van De Halve Eeuw -voor de positie van keeper- hadden we aardig wat stemmen binnen, maar de boel moest nog een beetje op gang komen. Voor de positie van rechtsback kregen we echter heel veel stemmen binnen, we waren zelfs wat verrast door het aantal inzendingen. U kon kiezen uit namen als Cor Hildebrand, Stijn Vreven, Mark van der Maarel en Piet van Oudenallen.

Niet de eerste de beste, maar toch koos u massaal voor die andere FC Utrecht rechtsback: Herman Verrips. Liefst 81% van de stemmers spraken hun voorkeur uit voor de man die 334 wedstrijden uitkwam in het shirt van FC Utrecht. De tweede plek is voor Stijn Vreven; 10% van de stemmers hadden de speler die misschien niet de held van de voetballiefhebber die van verfijnde hoogstandjes houdt is, maar wel van de supporters die ijver en strijd honoreren, graag gezien als DE rechtsback. 3% van u had graag Ferdi Vierklau op die plek vereeuwigd gezien. Maar de meeste stemmen gelden en daarom klikken wij Herman Verrips vast als rechtsback van het FC Utrecht Elftal Van De Halve Eeuw.

Robert Warmerdam uit Maarssen hield zijn motivatie kort maar krachtig: ‘Uiteraard Herman Verrips’. Je zou er bijna achter aan denken: ‘Wie anders?’

 

Centraal duo

In de volgende aflevering vragen we u om het centrale duo te kiezen, om precies te zijn: de nummers 3 en 14. De Utrechtse Sportkrant volgt hierbij FC Utrecht die sinds de dood van David di Tommaso in 2005 geen gebruik meer maakt van de nummer 4 (en voert dit overigens ook door tot aan de jeugdelftallen) en vraagt u te stemmen op de Voorstopper Van De Halve Eeuw en de Laatste Man Van De Halve Eeuw. Naar wie gaat de eer?

Vanaf morgen kunt u op deze site stemmen op uw favoriete duo.