En het centrale duo is: De Kock en Di Tommaso

FC Utrecht elftal van de halve eeuw Redactie

Het centrale verdedigingsduo van de verkiezing van Het Elftal Van De Halve Eeuw is bekend. U heeft gestemd voor Johan de Kock (positie 3) en David Di Tommaso (positie 14). Positie 14, horen wij u denken? Ja, sinds het trieste overlijden van Di Tommaso op 29 november 2005 - op 26-jarige leeftijd - werd bij FC Utrecht door geen speler meer het rugnummer 4 - dat aan de Fransman toebehoorde - gedragen.

Een belofte die de club tot op de dag van vandaag gestand heeft gedaan. Ook bij de jeugd. Slechts 53 wedstrijden speelde Di Tommaso voor FC Utrecht, genoeg om 36% van de stemmen te vergaren. Ton du Chatinier is een goede tweede met 29%. Aan Willem Janssen – de huidige aanvoerder van FC Utrecht – gaf 14% van onze lezers de voorkeur. Voor de positie 3 was Johan de Kock de onbedreigde winnaar met 56%, gevolgd door David Nascimento (11%) en Patrick Zwaanswijk (6%). De keus voor De Kock was voor Jeroen Haggenburg niet zo moeilijk: ‘Altijd gespeeld met bloed, zweet en tranen’, aldus de beheerder/archivaris van het FC Utrecht-museum.

Het centrale duo is dus bekend, we gaan door naar de volgende positie waar we inmiddels zijn aanbeland bij de linksback, ofwel de positie 5. Stemmen kan vanaf morgenavond op onze website. De poll sluit op maandag 20 januari 2020.

We stellen het zeer op prijs als u uw keus een beetje wilt toelichten. Dat kunt u doen op: elftalkeuze@utrechtsesportkrant.nl