Eredivisie Beachvolleybal Tour dag 1

Beachvolleybal Redactie Utrechtse Sportkrant

Zaterdag 10 en zondag 11 juni is de eredivisie beachvolleybal tour in Utrecht. Voor de stadsschouwburg in hartje Utrecht organiseert The Sport Box een complete beachvolleybalweek in samenwerking met Utrechtse scholen, verenigingen en bedrijven.

Het toernooi maakt onderdeel uit van de Eredivisie tour die op 13 mei in Arnhem startte. De spelers deden daarna Werkendam, Vlissingen en Sint Anthonis aan, waarna ze in Utrecht neer streken.

De organisatie verwacht spetterende dagen gezien het sterke deelnemersveld inclusief een aantal internationale topteams. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, winnaars van Olympisch brons, doen mee en ook de Olympiërs Christiaan Varenhorst, Madelein Meppelink, Sanne Keizer, Marleen van Iersel, Karla Borger (Duitsland) en Robin Seidl (Oostenrijk) komen in Utrecht in actie. Brouwer: ,,We gaan voor de winst in Utrecht en willen knallen in eigen land.”

 

Regio Utrecht

De regio Utrecht is goed vertegenwoordigd in de eredivisie Beachvolleybal; Madelein Meppelink uit Rhenen, Maarten van Garderen uit Renswoude, Daphne Katan uit Bilthoven en Sven de Koe uit Utrecht.

 

Dag 1

Om 9.00 uur werd door de heren en dames de eerste bal over het net geslagen op de vier velden die beschikbaar zijn gemaakt voor het toernooi. Het Centre Court ligt voor de Utrechtse Stadsschouwburg aan het Lucas Bolwerk en de overige velden aan het Irene Beach in Bilthoven.

Beachvolleybal aan het Lucasbolwerk met Broekema-van der Schaaf tegen Ahyi-de Groot. Foto: Geert Lommers / Utrechtse Sportkrant.

 

Dag 2

Zondagochtend staat om 9:00 uur de volgende wedstrijd voor het duo Katan/Smit op het programma op veld 2. De laatste wedstrijd van de dag zal rond 16.00 uur gespeeld worden. Morgen op deze plek een verslag van de tweede dag.

 

Eredivisie tour

De tour zal op 24 en 25 juni Ameland aan doen, waarna Groningen, Zutphen, Vrouwenpolder, Hoek van Holland en Scheveningen aan de beurt zijn. Op 1 en 2 september eindigt de tour met het NK Beachvolleybal, tevens in Scheveningen.