Eredivisie-ijshockey op De Vechtsebanen

IJshockey Robert Jan van der Horst

IJshockeycoach Stefan Collard zet met een pittige voorbereiding op het nieuwe seizoen de ambities van IJCU Dragons in de eerste divisie kracht bij. Op zaterdag 19 september (aanvang 19.00 uur) komt het eerste team van Den Haag naar De Vechtsebanen, de thuishal van de Utrechtse ijshockeyers. Op 20 september (aanvang 17.00 uur) is Zoetermeer de sparring-partner in Overvecht. Beide clubs komen uit op het hoogste niveau van Nederland, de BeNe League die is samengesteld uit de beste teams van Nederland en België.

Deze afdeling bestond vorig seizoen uit elf clubs: Heerenveen, Geleen, Den Haag, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Herenthals, Luik, Nijmegen, Zoetermeer en Tilburg 2. Het sterkste team van Nederland, Tilburg 1, komt uit in de Duitse Oberliga Nord. De oefenwedstrijden tegen Den Haag en Zoetermeer worden gespeeld in het weekeinde voordat, naar verwachting, de competitie in de eerste divisie van start gaat.

Collard heeft sowieso op papier een serieuze voorbereiding.  Nadat de selectie bij hoofdsponsor Colosseum Gym is ‘gemeten’, wordt er in juli eenmaal per week off-ice getraind. In augustus begint vervolgens het echte werk met drie oefensessies per week. De oefenduels markeren het eind van de voorbereiding.

 

Coach

Collard die onverwacht vorige week Wouter Leenen opvolgde als coach van het eerste team van IJCU Dragons weet zich in de bench overigens gesteund door teammanager Maik Janssen en – vermoedelijk – Martijn Leenen, terwijl Denis Lodewijks onder meer verantwoordelijk wordt voor het materiaal.

Eerder meldde deze krant ook al de zekere terugkeer van de Utrechtse spelers Tim Schaarsbergen en Vince van de Kraak. Het is nog onzeker of ook het grote talent Mike Collard kan aansluiten bij de selectie van zijn vader. Dat heeft te maken met de toestemming om in te reizen in Amerika waar hij de afgelopen jaren speelde en studeerde. Mike Collard is bovendien uitgenodigd voor drie trials in de USA.

Stefan Collard heeft veel zin in het nieuwe seizoen, hoe dat er ook uit gaat zien. ‘Er wordt nog gesproken over de definitieve opzet, maar zoals het er nu voorstaat, gaan we in het laatste weekeinde van september van start.’