Eredivisie voor IJCU Dragons buiten bereik na nederlaag in Amsterdam

IJshockey Robert Jan van der Horst

IJCU Dragons heeft zich definitief niet weten plaatsten voor de eredivisie. De Utrechtse ijshockeyers gingen zaterdagavond onderuit bij de ongeslagen koploper van de eerste divisie noord: 8-1. Tim Schaasberg (assists van Mike Collard en Kale Jewel) tekende voor de enige Utrechtse treffer en daarmee is een plaats op het dit seizoen voor IJCU hoogst haalbare platform niet meer mogelijk.

De eerste divisie noord kent voor de Dragons nog maar één competitieronde en dat is zaterdagavond 6 november (aanvang 20.30 uur) op het eigen ijs van De Vechtsebanen tegen Groningen. Nu al is zeker dat vanuit deze poule Amsterdam, Leeuwarden, Groningen en Den Haag zich hebben gekwalificeerd voor de eredivisie. IJCU Dragons gaat met Zoetermeer strijden om het kampioenschap van de te formeren eerste divisie waarin een dubbele competitieronde wordt gespeeld, zestien competitieduels dus.

Vanuit de eerste divisie zuid voegen zich in elk geval Den Bosch en Geleen 2 zich bij de eerste divisie. Alleen Yeyi’s Breda is in ‘zuid’ al zeker van een plaats in de eredivisie. Nijmegen, Dordrecht 2, Tilburg 2 en Eindhoven strijden nog om de drie resterende eredivisietickets en de vijfde en laatste plek in de eerste divisie.