Erehaag bij uitvaart dodelijk verongelukte Barend Verhagen

Wielrennen Redactie

Bij WTC Woerden zal vrijdag 11 juni een erehaag worden gevormd voor Barend Verhagen, de coureur die aan de gevolgen van een noodlottig ongeval is overleden. Dat gebeurt na de uitvaart van de 67-jarige Woerdenaar. De wielervereniging heeft de leden opgeroepen massaal naar het clubgebouw te komen als eerbetoon aan het prominente clublid. Vervolgens is iedereen welkom hem op de fiets uitgeleide te doen naar het crematorium in Utrecht.

Bij de familie Verhagen zijn de afgelopen dagen veel blijken van medeleven binnengestroomd. Tijdens een trainingsrit in Duitsland werd Barend op een provinciale weg aangereden door een tegemoetkomende auto. Hij werd weliswaar snel naar een ziekenhuis vervoerd, maar zijn verwondingen bleken te ernstig.

Barend Verhagen was wielrenner in hart en nieren. Hij werd verschillende malen Nederlands kampioen bij de Masters, de veteranen. Als trainer maakte hij veel leden van WTC Woerden beter. Hij begeleidde bijvoorbeeld Ellen van Dijk in haar jonge jaren, de Woerdense zou uitgroeien tot een profrenster van wereldklasse.

In nauw overleg met de familie is besloten om de uitvaartceremonie in om het WTC gebouw, aan de Waardsedijk 40, te laten plaatsvinden. Vanwege de coronaregels is de uitvaartplechtigheid die plaatsvindt tussen 13.00 uur 15.15 uur alleen voor genodigden toegankelijk. Wel is het mogelijk die live te volgen via http://purplehaze.nl/barend/

Vanaf 15.30 wordt dan een erehaag gevormd langs het wielerparcours waar de Woerdenaar zoveel wedstrijden op gereden heeft. Daarna is iedereen welkom om hem (op de fiets) uitgeleide te doen naar het crematorium Domstede in Utrecht.