Ereklasse rugby met RC Eemland wordt hervat

Rugby Gijs Kila

De ereklasse van de Nederlandse rugbycompetitie, het hoogste niveau van het land, wordt in april hervat. Dit betekent dat de competitie een dik halfjaar heeft stilgelegen. Van de zestien clubs die afgelopen najaar aan de competitie begonnen, doen er dan slechts zes mee, waaronder RC Eemland. De Amersfoortse club is een van de zes clubs die aangegeven heeft weer te willen gaan spelen. Naast Eemland zijn dit Ascrum, DIOK, The Dukes, Groningen en The Hookers. Een definitief competitieschema heeft de rugbybond nog niet ontworpen, want het sluit niet uit dat er nog enkele clubs volgen.

Dat (nog) niet alle teams hebben aangegeven te willen deelnemen, kan worden verklaard door de strikte voorwaardes die eraan vastzitten. Elke speler zal twee keer per week worden getest en de trainingen zullen volgens het huidige protocol van het RIVM en NOC*NSF omtrent topsport worden ingericht.

Het bestuur van Eemland reageert in hun nieuwsbrief verheugd. ‘Eindelijk we mogen weer’. Eemland zal naast de competitie ook wedstrijden tegen het Nederlands team gaan spelen. ‘We hebben nu een viertal spelers meetrainen met het Nederlands team en ik denk dat wij zeker een groot aantal spelers hebben die zich in de kijker kunnen spelen.’ Het bestuur heeft dan ook de hoop nog enkele spelers af te leveren aan Oranje. ‘Dat verbetert ook weer de positieve uitstraling van onze club.’