Eureka Billard kampioen Buffalo League

Snooker/Biljart/Pool

Het team van Eureka Billard heeft zijn eerste en laatste jaar in de eredivisie driebanden bekroond met het kampioenschap. De koploper na de reguliere competitie won zondagavond ook de finale van de play-offs. In een dubbele ontmoeting, over twee dagen gespeeld in De Veemarkt in Doetinchem, werd Medisch Centrum Breda eerst met 6-2 verslagen.

Zondag speelde de kampioen met 4-4 gelijk, waardoor de balans doorsloeg naar Eureka. Dave Christiani, Raimond Burgman en John Tijssens waren de matchwinnaars in de kampioenswedstrijd. Alleen de Duitse kopman, Martin Horn, verloor zijn twee wedstrijden van Roland Forthomme. Voor Dave Christiani en John Tijssens was het de eerste Nederlandse teamtitel, Raimond Burgman haalde de nationale titel met verschillende teams. Het huidige team van Eureka Billard won vorig jaar onder de naam Distel Biljarts de nationale beker.

Eureka Billard speelde één jaar in de Buffalo league, de eredivisie driebanden voor teams. De sponsor van het team, dat zijn thuiswedstrijden speelde in ’t Schuurtje in Maarssen bij Utrecht, stopt na dit jaar, zodat de spelers naar andere teams vertrekken (zie ook https://utrechtsesportkrant.nl/topbiljart-vertrekt-weer-maarssen/).

Dave Christiani en John Tijssens spelen volgend seizoen in Hoeven, Raimond Burgman vertrekt naar Den Haag. Raimond Burgman en John Tijssens speelden dit jaar de maximale 22 wedstrijden voor Eureka, Dave Christiani 21 keer, Martin Horn drie keer. Ronny Brants, Henk Habraken, Adrie Demming, Paul Bruijstens en Hans van der Wurf verdeelden de resterende wedstrijden.

 

Tekst: Frits Bakker / driebanden.nl

Lees het hele artikel hier: https://www.driebanden.nl/nieuws/eureka-billard-kampioen-buffalo-league