Eureka grijpt naast nationale beker

Kort nieuws Snooker/Biljart/Pool Ted Vermeulen

De biljarters van Eureka uit Maarssen, kampioen van Nederland, zijn tijdens de finalewedstrijden om de nationale beker in Oosterhout voortijdig uitgeschakeld. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de equipe van Hans van der Wurf uit De Meern de groepsfase niet zou overleven. De eerste groepswedstrijd werd met 6-2 gewonnen van Arnhem, de tweede eveneens met 6-2 van Vlaardingen, maar in de laatste groepswedstrijd tegen het Haagse Buffalo, ging het mis.

Dave Christiani, Raimond Burgman en John Tijssens verloren hun partijen en alleen vierde man Henk Habraken mocht zich door zijn opponent Dave de Groot laten feliciteren.

Door deze resultaten verzamelden zowel Den Haag, Vlaardingen als Eureka vier matchpunten, maar kwam Eureka slechts één setje te kort om zich te plaatsen voor de halve finale. De finale is zondag tussen Sluiskil en Zundert.

Overigens is het verblijf van topbiljart in ’t Schuurtje in Maarssenbroek van korte duur geweest. Werd de formatie van Hans van der Wurf vorig seizoen nog met alle egards en de plaatselijke harmonie onthaalt, na dit seizoen vertrekt het team naar Hoeven (NB).