Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

42ste Bosdijkloop

16 februari 2020

Op zondag 16 februari wordt de 42ste Bosdijkloop georganiseerd door Toer Trim Club De Merel in Vinkeveen.

Iedereen die gezellig of prestatiegericht in de wintermaanden wil bewegen kan meedoen aan de halve marathon of de loop van 10 kilometer door het fraaie landschap in het buitengebied van de gemeente De Ronde Venen. Ook is er een loop van 5 kilometer en een Kids Run van 1 kilometer door de kern van Vinkeveen.

Het parcours is vlak en over grotendeels verharde wegen. De start- en finishlocatie zijn nabij het wedstrijdsecretariaat, sporthal De Boei. De kilometerpunten bij alle afstanden worden met kilometerborden aan de zijkant van de weg aangegeven. Vrijwilligers zullen zorgdragen voor een veilige route.

De Boei aan de Kerklaan 32 in Vinkeveen is voorzien van een sporthal met kleedruimten, douches, en toiletten voor dames en heren, diverse zalen voor inschrijving, prijsuitreiking, tasseninname en EHBO, en een foyer met horeca-faciliteiten.

Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming, via een chip aan de schoen. Elke deelnemer krijgt een Ipico-chip uitgereikt. Na de finish wordt de chip door vrijwilligers ingenomen.
Inschrijven gaat via www.inschrijven.nl. Voorinschrijven is mogelijk tot en met donderdag 13 februari 2020.

 

Kids Run – 1 kilometer
Deze loop voor de jongste sportievelingen gaat geheel door de bebouwde kom van Vinkeveen. Speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar, waarbij tijdens deze loop één volwassene mag meelopen. Maar let op: om de tijdregistratie van deze volwassene niet te verstoren wordt men verzocht om niet met een chip aan de schoen over de finish lopen bij de Kids Run. Starttijd: 11:30 uur (gele startnummers, gele route op routebord).

Wedstrijdloop – Halve Marathon – 21,097 kilometer
Een wegwedstrijd over grotendeels verharde polderwegen van Vinkeveen via de Demmerik langs de molen van Wilnis, en de toren van paviljoen De Grote Sniep richting Bosdijk, en via het Bello-pad (oude spoordijk) weer terug naar Vinkeveen. Deelname vanaf 16 jaar. Starttijd: 12:00 uur (groene startnummers, groene route op routebord). De tijdslimiet op de halve marathon is 6 minuten per kilometer, dus in totaal 2 uur en 6 minuten.

Parcourswijziging halve marathon

Om de verkeersveiligheid te verbeteren is het parcours van de halve marathon gewijzigd. De drukke Portengense Zuwe (met doorgaand verkeer naar de A2 autosnelweg) wordt vermeden. De lopers gaan via een smal pad (Uitweg van Portengen) naar de Bosdijk.

Wedstrijdloop – 10 kilometer
Ook het parcours van deze afstand is over grotendeels verharde polderwegen. Via de Demmerik naar Oukoop en via het Bello-pad (oude spoordijk) weer terug naar Vinkeveen.
Starttijd: 12:10 uur (rode startnummers, rode route op routebord).

Wedstrijdloop – 5 kilometer
Deze loop gaat geheel door de bebouwde kom van Vinkeveen.
Starttijd: 12:20 uur (blauwe startnummers, blauwe route op routebord).

Gegevens

Datum:
16 februari 2020
Evenement Categorie:
Site:
www.ttcdemerel.nl

Organisator

TTC De Merel
Telefoon:
06-48013782 (Peter Meijer)
E-mail:
bosdijkloop@gmail.com