Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Beachrugby voor beginners

11 juni 2017 12:00-17:00

Utrecht is de locatie voor een uniek toernooi: beachrugby voor beginners. Een laagdrempelig toernooi dat wil bewijzen dat iedereen kan rugbyen. Ongeacht iemands lichaamsbouw, sportervaring en kracht.

Initiatiefnemer Simone de Bruin is zelf al jaren actief bezig meer mensen kennis te laten met de sport: “Als je vertelt dat je rugbyt, krijg je vaak dezelfde opmerkingen te horen: ‘Rugby is toch alleen voor grote, brede kerels?’ en ‘Moet je daar niet heel sterk voor zijn?’. Juist met dit toernooi hopen wij mensen te laten ervaren hoe inclusief de sport is. Voorkennis is niet vereist.”

Utrecht heeft drie rugbyclubs, 11 seniorenteams (waarvan 4 damesteams) en een snelgroeiende jeugdafdeling van ruim 230 kinderen mag geconcludeerd worden dat het Utrechtse rugby flink in de lift zit. “Niet zo gek ook, als je bedenkt hoeveel media-aandacht internationale rugbytoernooien zoals de World Cup en de Six Nations de laatste twee jaren gekregen hebben,” concludeert de Bruin. “De sport komt meer de Nederlandse huiskamer binnen, waardoor landelijk een enorme toename in de ledenaantallen te zien zijn.”

 

Primeur in Utrecht: beachrugby voor niet-rugbyers

Hoewel het ‘beachrugbytoernooi voor niet-rugbyers’ dit jaar voor het eerst Utrecht aandoet, heeft De Bruin dit toernooi al tweemaal eerder georganiseerd in Nijmegen. Over het grote enthousiasme waarmee dit toernooi ontvangen wordt, zegt ze: “Tijdens deze toernooien staan we niet alleen stil bij de sportieve kant van rugby, maar ook bij de rugbycultuur. ‘Beach, beer, burgers’ is dan ook ons motto.”

Ook als supporter is het daarom de moeite waard om te komen kijken: “We hebben onze eigen primeur dit jaar, want we hebben Authentic Haka Experience bereid gevonden een workshop te geven over de traditionele krijgsdans, die zo bekend werd dankzij het Nieuw-Zeelandse rugbyteam. Daarmee is de rugbyervaring compleet.”

 

Wie wat waar

Beach Rugby Utrecht vindt plaats op zondagmiddag 11 juni in de overdekte sporthal, The Sport Box. Er is een gescheiden dames- en herentoernooi. Teams kunnen zich aanmelden via de Facebookpagina van Beach Rugby Toernooi. Ben jij tussen de 18 en 80, wil jij iets nieuws proberen en ben je niet bang voor een duwtje? Meld je dan snel aan en strijd tegen teams als ‘Don’t Be A Smart Pass’ en ‘Ballcrushers’. Ook supporters zijn van harte welkom.

 

Gegevens

Datum:
11 juni 2017
Tijd:
12:00-17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.facebook.com/beachrugbytoernooi/

Locatie

The Sport Box
Nijverheidsweg 29
Utrecht , 3534 AM Nederland
+ Google Maps