Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Nationale Veldrit Amersfoort 2018

8 december 2018 11:00-16:00

De Nationale Veldrit Amersfoort wordt dit jaar voor de 39e keer georganiseerd en samen met Lieshout heeft  Amersfoort hiermee de oudste veldrit van Nederland in huis.

Het parcours voor de verwachte 400 deelnemers met een totale lengte van 2.500 meter is met deze editie helaas voor de laatste keer in het Bos Birkhoven nabij het dichtbij gelegen Dierenpark Amersfoort.

De organisatie krijgt voor een vervolg van de veldrit in het Bos Birkhoven helaas voor de komende jaren geen toestemming meer van het Utrechts Landschap. Het zal dan ook voor een vervolg van de veldrit voor   WVEemland/Fiets033  een  uitdaging worden om een geschikt parcours in Amersfoort  te vinden.

De Amersfoortse veldrit telt mede mee voor de KNWU TOP-competitie 2018/2019  (m.u.v. de elite), wat ook inhoudt dat de hele top aanwezig is, zoals oud prof Erik Dekker op deze zaterdag van 8 december a.s.

De categorieën bestaan uit: Nieuwelingen, Junioren, Elite/Belofte, Masters 40+, Sportklasse/Amateurs en Vrouwen Elite/Belofte, Junioren en Nieuwelingen.

 

Historie Nationale Veldrit Amersfoort

In 1976 bestond de Wielervereniging De Pedaalridders 50 jaar en ook in dat jaar, werden er diverse wielerevenementen georganiseerd door de genoemde vereniging. De toenmalige jeugdleider en clubsponsor Jan van Ekeren van Cafetaria Puntenburg, kwam destijds met het idee om ook eens een veldrit te organiseren. Hij trainde toen als jeugdleider met een grote jeugdploeg veel in Bos Birkhoven.

De eerste veldritten werden jarenlang verreden op de eerste zaterdag na het Nationaal Kampioenschap in de maand januari, hetgeen ook altijd een gunstige datum bleek. Nog steeds en dit al jarenlang komen vele kampioenen naar dit evenement. Het prachtig parkoers en hoogteverschil in Bos Birkhoven is altijd zeer intrek gebleken bij de veldrijders. Het evenement weet veel inschrijvers te begroeten en dit met meer dan 400 deelnemers. Na het stoppen van Jan van Ekeren toentertijd wordt de veldrit ieder jaar weer door het WV Eemland bestuur op de kalender gehandhaafd.  Al jaren lang is het Bos Birkhoven de thuisbasis gebleven, op na twee jaren na van een uitwijk naar Don Bosco/ de Treek in Leusden. De veldrit zou inmiddels al ruim zijn 40e editie hebben beleefd, maar in de jaren 1980,2010 en 2012  is de veldrit drie keer afgelast geweest, wegens extreme weersomstandigheden.

 

Gegevens

Datum:
8 december 2018
Tijd:
11:00-16:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.wveemland.nl/wedstrijden-en-evenementen/veldrit-birkhoven/

Organisator

WV Eemland

Locatie

Bos Birkhoven
Barchman Wuytierslaan
Amersfoort,
+ Google Maps