Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dutch Open Crossminton

9 december 2017 09:00-10 december 2017 14:00

Gratis

Baarn wordt op 9 en 10 december overspoeld door racketspelers uit twaalf landen die deelnemen aan een internationaal crossmintontoernooi. Meer dan 140 spelers hebben zich ingeschreven voor dit toernooi, dat voor de vijfde maal wordt georganiseerd. Crossminton is een betrekkelijk jonge racketsport en wordt zonder net gespeeld.

Het spel wordt gespeeld met een twee mini-squashachtige rackets en een Speeder. Dit is een zwaardere en kleinere ‘shuttle’ waarmee makkelijk de afstand kan worden overbrugd. Door deze eigenschappen kan de sport ook buiten worden beoefend.

Het Dutch Open maakt deel uit van het internationale 1000 punten-circuit dat onder auspiciën staat van de Internationale Crossminton Organisatie (ICO).  De meeste spelers komen uit Duitsland. Kanshebbers uit dit land zijn Sönke Kaatz en regerend Europees kampioen David Zimmermans die respectievelijk de derde en vierde plaats op de wereldranglijst innemen. De huidige nummer één op deze ranglijst, de Tjech Petr Makrlik, en wereldkampioen Per Hjalmarson uit Zweden zullen de strijd met hun aangaan.

 

Inschrijven gaat in twee stappen:

1. Omdat het een internationaal toernooi is, dient men zich eerst te registreren in het internationale syteem Ophardt. Hierin kan een internationaal spelerlicentie worden aangeschaft en dien je je ook te registreren voor het toernooi.
Klik hier om je te registreren.

2. Daarna dien je je ook te registreren en aan te melden en te betalen via toernooi.nl.
Klik hier

 

 

Gegevens

Begin:
9 december 2017 09:00
Einde:
10 december 2017 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=CD43F6B5-2749-4D39-83B6-C52C5CA01D78

Locatie

Racketcentrum De Geeren
De Geerenweg 14
Baarn, 3741 RS Nederland
+ Google Maps